NECESAR
- 3-4 cremvusti de pui
- jumatate punga de spaghete bune
- doua felii de paine
- doua felii sunca sau slanina afumata
- doua linguri untdelemn
- un cubulet unt (50 gr)
- o lingura de sare
- putin iaurt sau smantana (ori sos rosu de tomate)
- o felie de branza telemea
- nitica pasiune si rabdare, putin chef de joaca
PREPARARE
- Cremvustii se taie felioare mai subtiri sau mai groase, dupa cum tin ei mai bine la fiert (se face un test in prealabil)
- Spaghetele se rup la jumatate. Cate 3-5-7 fire, se introduc prin feliile de crevusti si se depoziteaza in castron
- Sunca se taie feliute sau cubulete si se pun la fiert in 2 litri de apa impreuna cu sarea. Cand apa a dat in clocot se pun bucatile de cremvusti trase in teapa de spaghete si se amesteca usor timpul necesar de fierbere inscris pe pachet.
- Se scurg de apa si se pun intr-un vas impreuna cu cubuletul de unt si se acopera.
- Intre timp, ati faramat painea si ati incins cele doua linguri de ulei intr-o tigaita mica. La foc mic se perpelesc farimiturile pana capata culoarea maronie-aramie.
- Impreuna cu untdelemnul (care este deja absorbit de firimituri), se toarna fierbinte peste paste si se amesteca abia acum.
- Se adauga branza rasa daca e mai tare, sau pisata la furculita daca este mai moale.
Se servesc calde cu iaurt sau smantana ori cu sos de tomate! Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu