marți, 30 noiembrie 2010

Dovlecei umpluţi cu ciuperci

 Necesar
8 dovlecei
4 oua
un pahar orez
2 ardei grasi
un borcan de ciuperci
pesmet praf
3-4 linguri de gris
ulei, condimente, piper boabe
o felie de lamaie



 Pregatire
Dovleceii se taie pe lung si se curata de seminte apoi se pun la macerat 1 ora in apa cu un praf de sare de lamaie, o lingurita de vegeta si 8 boabe de piper. Dupa macerare se scot si se scurg pe un servet. Pe interior se presara un praf de sare si cate o lingurita de pesmet bine macinat, inainte de a se pune umplutura.


Umplutura
Ardeiul tocat marunt, impreuna cu ciupercile se pun la calit in 4 linguri de untdelemn. Dupa cca. 3 min. in care amestecam intruna la foc mic, se adauga orezul spalat si scurs si se continua calirea inca 5 minute, timp in care adaugam 2 lingurite de vegeta.
Se scoate si se pune in sita la scurs.
Doua oua se bat si se adauga peste compozitie, se amesteca bine si se presara in timp cu 4 linguri rase de gris. O data omogenizata, compozitia va umple dovleceii pe care ai punem in tava unsa cu margarina si tapetate cu pesmet. Dupa ce se aseaza in tava si se umplu, peste dovlecei se toarma celelalte doua oua batute cu smantana si sare dupa gust si se presara cu pesmet. Se dau la cuptorul incins 5 minute si apoi se reduce focul la potrivit si se mai lasa 25 minute.
Se servesc fie simpli, fie cu pui la cuptor si smantana. Pentru post se face compozitia fara smantana si fara oua.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu