marți, 13 decembrie 2011

Ciuperci la cuptor a la Prognosis

     Reteta preparata de mine dupa ce am trecut in revista preparatele de gen de pe net. Am combinat si am obtinut ceva inedit si pe gustul sotiei, mare amatoare de ciupercarii.
 
Ingrediente
1 kg. ciuperci albe
100 g branza vaca
10 g zahar
4 oua
1 vf de cutit piper alb
sare, patrunjel, marar
iaurt sau smantana







Mod de preparare
1.                  Ciupercile se pregatesc dupa ce au fost spalate si lasate la scurs pe un prosop
2.                  Se indeparteaza trunchiurile si se aduna intr-un castronel
3.                  Palaria se lasa la scurs pe un servet cu lamele in jos
4.                  Intr-o tava smaltuita, se aseaza ciupecile una langa cealalta pana se umple tava
5.                  Branza se taie cubulete de un centimetru si se plaseaza cate un cubulet in fiecare ciuperca. Sarea din branza va extrage apa din ciuperci.
6.                  Tava se da la cuptorul foarte incins si se lasa la foc mare 10 minute, se scade focul la jumate si se mai lasa sa fiarba ciupercile in apa rezultata de la ele inca 10 minute.
7.                  Intr-un castronel se sfarama cu furculita restul de branza, se adauga piper alb, zahar, patrunjel, marar si ouale si se bate ca la omleta. Pentru subtiere se aduga putina apa si doua linguri mari de iaurt natural.
8.                  Pe o plita se coc trunchiurile de ciuperca. Dupa coacere se scot si se aseaza printre ciupercile din tava.
9.                  Peste tot se toarna si se intinde compozitia de omleta si se mai da la cuptor pana se rumeneste la foc potrivit.

              Se servesc fierbinti, cu iaurt sau smantana!
Pofta buna!



Un comentariu:

  1. la pct 7 e cred ca lipseste ceva ,ouale,nu? dealtfel, ouale nu apar nicaieri in detalierea procesului. In final,n iese d efapt o ompleta cu ciuperci? oricum, o sa o incerc.

    RăspundețiȘtergere