luni, 28 noiembrie 2011

Papanasi cu smantana si dulceata

Rețeta de papanași este una cu tradiție în arta culinară românească. Rezultatul este spectaculos si extrem de apetisant! Numai cine nu a mancat nu știe ce bunătate a pierdut!
 
Ingrediente
250 g branza dulce sau sarata
30 g zahar
150 g faina
1-2 ouă
2 linguri de griș
1 vf de cutit bicarbonat
esență vanilie
sare
coaja de la 1 lamaie
smantana
dulceata

Mod de preparare
1.Pregatiti un bol mai mare in care puneti cele 250 g de branza sfaramate cu ajutorul unei furculite, cele 30 de g de zahar si amestecati bine sa se topeasca cat se poate de mult zaharul.
2.Spargeti ouăle si il puneti intregi peste branza, adaugati bicarbonatul, vanilia, coaja de lamaie si sarea , iar la sfarsit grisul presărat si mai puneti 100 g de faina.
3.Incorporati totul bine pana obtineti o compozitie omogena care sa nu fie prea tare.
4.In cazul in care compozitie va iese totusi prea moale, mai adaugati si restul de 50 g de faina si amestecati din nou.
5.Luati cu mana din compozitie si formati in palma bile de dimensiuni medii pe care le prajiti in ulei incins, de preferat intr-un ceaun adanc in care papanasii sa se poata cufunda in ulei.
6.Procedati astfel cu trei sferturi din compozitia obtinuta iar din compozitia ramasa, formati cu mana alte bilute dar de o dimensiune mai mica decat cele anterioare si le prajiti si pe acestea la randul lor in ulei.
7.Cand papanasii s-au prajit, il scoateti cu ajutorul unei palete si ii asezati pe un servet de hartie care sa absoarba din uleiul in exces iar apoi ii dati deoparte pe un platou.
8.Procedati la fel pentru toti papanasii pana cand terminati sa ii prajiti.
9.In mod normal ar trebui sa va iasa un numar egal din cele diua tipuri de papanasi.
10.Inainte de a servi, asamblati papanasii intr-un mod cat mai placut.
11.Luati o farfurie pentru desert, asezati un centrul ei un papanas mai mare peste care turnati o lingura de smantana si o lingura de zeama de dulceata, puneti deasupra un papanas mic peste care mai turnati putina zeama de dulceata si cateva fructe din aceeasi dulceata.
12.De jur imprejurul papanasilor, pe farfurie mai puneti putina smantana si cateva picaturi din zeama de dulceata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu