vineri, 19 august 2016

Salata de telina alba cu maioneza

O salata pentru orice sezon, usor de realizat in cateva etape.
















O telina alba mare sedala razatoare pe ochi marunt si se lasa cu o lingurita desare la rece peste noapte. Sarea are rolul de a scoate apa din telina si de a inmuia razatura.

Maioneza, un galbenus fiert si doua crude, frecate la mana cu niticasare si zeama de lamaie. Intra cam o cana buna de ulei.

Albusul se fierbe la apa amestecand in el si apoi se raceste. Se piseazaalaturi de albusul rezultat de la oul fiert initial.




Telina se strange somoioage in pumn pana se elimina apa din ea, apoi serasfira in maioneza si se amesteca usor pana ce se incorporeaza toata maioneza.

Se adauga albusul pisat la furculitia si se ameste iar pana la omogenizare.

Se baga la cutiuta si se asezoneaza cu patrunjel tocat si apoi intra la racorire si absortie. E buna de servit a doua zi dar nu va opreste nimeni sa intrati in actiune imediat.

Se recomanda ca in mare secret si cu multa atentie sase linga la maxim castronul de amestec pentru a nu lasa si altora placrea aceasta!

Pofta buna!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu