joi, 26 octombrie 2017

Chiftelute cu gutui si piure cu branza proaspata


Toamna este sezonului gutuiilor. Fructe ce aduc o importanta contributie la sanatatea omului. Nu o sa descriu ce si cum, e plin netul si nu7 trebuie decat sa cauti. O sa va spun incsa cum pun eu in mancarurile de toamna aceste fructe galben-amarui!




Necesar pentru o portie dubla

400 grcarne de curcan/vita
2 oua
usturoi
o ceapa mica
cimbru
marar
2 gutui mari
sare/piper dupa gust
pesmet

4-5 cartofi
100 gr branza proaspata
5 linguri lapte
o lingura smantana
o lingura unt

Preparare chiftele

ceapa tocata marunta impreuna cu gutuia razuita se calesc usor in untdelemn si se scot la racit si scurs

se piseaza bine usturoiul
peste carea tocata se pun usturoiul, ceapa si gutuia prajita, marar, cimbru, sare si piper dupa gust si se amesteca bine impreuna cu ouale.
se adauga 2-3 linguri de pesmet si se omogebnizeaza apoi se fac in palme cocoloase si se aduna pe un fund de tocat

in uleiul incins se pun cocoloasele dupa turtire/aplatizare si se calesc la rumeneala pe ambele parti, apoi se adauga apa, se scade focul si se pune capacul. sunt gata in maxim 10 min. apoi se scot la scurs

Preparare piure

cartofii se spala apoi se fierb in coaja
o gutuie taiata si curatata se opareste 5 minute la drycooker
se piseaza fierbinti cu lingura de unt si se adauga laptele pana la cosistenta dorita
se adauga smantana si branza proaspata, apoi mararul si se amesteca bine imreuna cu gutuia oparita
eu folosesc o furculita indoita, mult mai practica in astfel de demersuri culinare la portii mici

Va doresc pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu