joi, 26 octombrie 2017
Chiftelute cu gutui si piure cu branza proaspata
Toamna este sezonului gutuiilor. Fructe ce aduc o importanta contributie la sanatatea omului. Nu o sa descriu ce si cum, e plin netul si nu7 trebuie decat sa cauti. O sa va spun incsa cum pun eu in mancarurile de toamna aceste fructe galben-amarui!
Necesar pentru o portie dubla
400 grcarne de curcan/vita
2 oua
usturoi
o ceapa mica
cimbru
marar
2 gutui mari
sare/piper dupa gust
pesmet
4-5 cartofi
100 gr branza proaspata
5 linguri lapte
o lingura smantana
o lingura unt
Preparare chiftele
ceapa tocata marunta impreuna cu gutuia razuita se calesc usor in untdelemn si se scot la racit si scurs
se piseaza bine usturoiul
peste carea tocata se pun usturoiul, ceapa si gutuia prajita, marar, cimbru, sare si piper dupa gust si se amesteca bine impreuna cu ouale.
se adauga 2-3 linguri de pesmet si se omogebnizeaza apoi se fac in palme cocoloase si se aduna pe un fund de tocat
in uleiul incins se pun cocoloasele dupa turtire/aplatizare si se calesc la rumeneala pe ambele parti, apoi se adauga apa, se scade focul si se pune capacul. sunt gata in maxim 10 min. apoi se scot la scurs
Preparare piure
cartofii se spala apoi se fierb in coaja
o gutuie taiata si curatata se opareste 5 minute la drycooker
se piseaza fierbinti cu lingura de unt si se adauga laptele pana la cosistenta dorita
se adauga smantana si branza proaspata, apoi mararul si se amesteca bine imreuna cu gutuia oparita
eu folosesc o furculita indoita, mult mai practica in astfel de demersuri culinare la portii mici
Va doresc pofta buna!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu