marți, 24 octombrie 2017

Curcan cu gutui si nuci

Reteta autentica de toamna, ce pune in evidenta aroma si gustul gutuilor coapte.

Ingrediente pentru o portie:

1 pulpa inferioara de curcan dezosata
1 catel usturoi
1 gutuie coapta
1 frunza dafin
1 ardei verde (gogosar verde)
1 morcov potrivit
100 gr orez
1 lingura ulei masline
2 nuci
1 frunza de salata verde
piper,alb, sare, lamaie, cimbru




PREPARARE

Gutuia bine spalata si taiata in bucatele, se pune in dry cooker cu o cesuta mica de apa si se da la foc mic cam 10 minute. Gutuile coapte se scot din zeama lasata.
Pulpa dezosata se da cu piper, sare si se pune in zeama de la gurui in dry cooker. Se presara deasupra cimbrul si catelul de usturoi bine pisat (sau praf de usturoi) si8 se dau la foc potrivit cam 20 minute.

In paralel, orezul spalat si scurs se caleste in 2 linguri de ulei de masline impreuna cu frunza de dafin. Se adauga ardeiul taiat cubulete si morcovul rondele . Se adauga apa de 3 ori volumul de orez si  se da la foc mic acoperit pana scade apa fara sa se amestece.
La final se scoate pe farfurie si se adaga frunza de salata si se stropeste cu lamaie.

Farfuria se face dupa gustul fiecaruia combinand preparatele. Nuca se piseaza bine si se presara peste toate preparatele din farfurie. Atat gutuia cat si nuca, sunt  alimente naturale care contin exact ce ne trebuie toamna!

Pofta buna! Va asigur eu ca e delicios!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu