joi, 6 ianuarie 2011

Coltunasi cu mexicane

Varianta cu produse congelate la plic


In seria de retete preparate pe baza de amestecuri congelate de legume, va prezint in continuare o alta inventie culinara. Baza este un plic de mexicane cu porumb si un plic de coltunasi cu branza.
Extrem de usor si de rapid de preparat, foarte util gospodinelor care stau prost cu timpul, dar care tin la a-si surprinde partenerii si familia cu mancaruri reusite si gustoase.


Necesar

  • 1 plic coltunasi cu branza
  • 1 plic mexicane gongelate (mazare cu porumb si gogosari)
  • 100 gr orez mexican (bob lung)
  • 1 cubulet unt sau margarina





Preparare



  • In apa clocotita cu o lingurita de sare, se varsa deodata continutul unui plic de coltunasi cu branza si se amesteca rapid ca sa nu se lipeasca intre ele. Se fierbe circa 10 minute la foc potrivit, apoi se lasa 3-4 minute fara flacara, dupa care se scrg si se pun in vasul de compozitie. Se amesteca fierbinti cu o lingura de margarina pentru a nu se lipi intre ele si se acopera. Se pastreaza zeama.
  • In cubuletul de unt se caleste orezul dupa ce a fost bine spalat cu apa rece si lasat la scurs. Peste el se toarna zeama de la coltunasi si se fierbe pana se umfla bobul (cca. 10 min.) la foc mic si acoperit. Se scoate la scurs.
  • Intr-o tigaie de pune cca. 20 ml ulei si se calesc mexicanele pentru a dezvolta aroma. Se toarna o cana de apa peste si se fierbe la foc potrivit circa 12 minute, dupa care se scoate la scurs.
  • Intr-un bol de sticla se pun toate si se amesca pentru omogenizare. Se presara condiment vegeta si patrunjel si se acopera pentru aromatizare.


Se servesc calde, fie cu iaurt, fie cu smantana.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu