Necesar
- o cantarola ficat de pasare
- 2 morcovi
- 1 albitura
- 4 ardei grasi
- 2 dovlecei
- 3 catei usturoi incoltit
- cateva feliute de sfecla rosie murata
- patrunjel, vegeta, sare, ulei de masline
- Ficateii de pasare spalati cu apa rece, se dau la perpelit in tigaia incinsa cu 6 linguri de ulei de masline
- Morcovul si albitura curatate si taiate rondele se adauga peste ficatei. Se presara o lingurita de vegeta si se completeaza cu un pahar de apa. Se tine la foc mic, acoperit, amestecand mereu, sa se faca la abur. Dupa circa 10 min se adauga un pahar de vin rosu iar dupa inca 10 minute se pune usturoiul taiat feliute. Se mai tine 3-5 min si se stinge focul. Se presara patrunjel si se acopera.
- Ardeiul se taie fidea. Dovleceii se curata de coaja si se taie cubulete. In tigaia incinsa cu 4 linguri de ulei, se pune mai intai ardeiul si se caleste la foc mic, 5 minute, ca sa dezvolte aroma. Se adauga dovleceii si se completeaza cu un pahar de apa. Dupa 10 minute de fiert la foc mic, se scoate din zeama jumatate, se adauga vegeta si piper, o frunza dafin si patrunjel si se mai tine pe foc 5 min. La final se amesteca bine cu o lingura de bulion si se stinge focul. Se pastreaza acoperita.
- Mamaliguta se face ca de obicei, numai ca spre final, cand se amesteca pentru penultima oara, se adauga 4-5 linguri de ulei de masline si se mai coace inca 5 minute dupa amestecare si omogenizare. La final se scoate intr-o farfurie si cu o paleta umeda se face un format ca blatul de tort, suficient de inalt ca sa putem decupa ciuburile de mamaliguta.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu