duminică, 12 decembrie 2010

Ciulămiţă de ciuperci cu piept de pui, ardei şi mămăliguţă

Necesar

300 gr ciuperci
piept de la un pui
3 ardei graşi
smântână
vegeta, pătrunjel, lapte







 
Pregatire
- Pieptul de pui se taie cubuleţe şi se marinează la frigider 6 ore în 100 gr lapte, o lingură de miere, o lingură de vegeta, mărar, piper, dafin
 - Ciupercile tăiate se rumenesc 4-5 min. la foc mic în margarină şi ulei. Se daugă ardeiul tocat şi se continuă călirea încă 10 min. la foc mic amestecând. Se scot şi se scurg de grăsime.
- Pieptul marinat se fierbe in apă cu sare si vegeta, la capac şi la foc mic cc. 15-20 min.
- Zeama rece de la marinare se foloseşte pentru ciulama. Două linguri de făină se freacă adăugând treptat din zeama şi se da la foc adăugâng lichid pană la obţinerea unei paste de consistenţa smântânii. După 5 min, adăugăm ciupercile cu ardei şi mai ţinem pe foc potrivit 5 min. adăugând lapte rece ca să se menţină fluiditatea.
- Scoatem ciulamaua în vas separat şi adăugăm pătrunjel si o lingura mare de smântână.
Se serveşte împreună cu pieptul şi cu mămăliguţă caldă.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu