duminică, 12 decembrie 2010

Dovlecei cu cartofi şi şunculiţă la cuptor

Necesar
3-4 dovlecei medii
300 gr carne tocata amestec
4 oua
100 gr orez
100 gr sunculita
500 gr cartofi
condimente: dafin, piper, vegeta, patrunjel, cimbru
margarina, pesmet







Pregatire
- Dovleceii se taie in doua si se curata de seminte, se lasa in lapte cu zahar pana la terminarea pregatirilor.
- Orezul spalat si scurs se caleste in 2-3 linguri de margarina peste care se toarna 300 grame amestec de apa cu lapte in parti egale si se fierbe la foc mic acoperit cc. 10 min dupa care se scoate si se scurge orezul. La fiert se pun si 2 frunze de dafin. Zeama se pastreaza!
- Sunculita se feliaza si se rumeneste 5-8 min in tigaie cu 2-3 linguri margarina apoi se pune la fiert 10 min in zeama de la orez.
- Cartofii feliati la grosimea de 5-6 mm, se perpelesc in ulei 5-8 min, se scot si se scurg.
- Carnea tocata se amesteca cu 2 oua, 6 linguri de lapte, vegeta, cimbru si orezul racit.


Preparare
In tava unsa cu margarina si tapata cu pesmet se aseaza dovleceii. In jurul lor se pun cartofii. Umplutura se imparte in causul dovleceilor si peste tot se orneaza cu feliutele de sunculita. Alte doua oua se bat cu o lingurita de vegeta si 100 grame lapte rece si se toarna peste tot in tava. Tava se da la cuptorul incins 10 min, apoi se reduce focul la minim si se mai coace 20 min.
Se scoate, se presara cu patrunjel si se acopera cu un prosop ca sa se aromeze uniform. Se servesc simplu sau cu smantana.
Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu