duminică, 5 decembrie 2010

Pui cu cartofi, mere şi ciuperci la cuptor



Necesar
4 pulpe de pui
800 gr cartofi
4 mere albe
300 gr carne tocata amestec
1 pahar orez
3 oua
1 borcan ciuperci taiate
o frunza dafin, condimente vegeta, patrunjel, piper, ulei sau margarina, pesmet



Pregatire


- Pulpele de pui se pun la fiert in apa rece cu un praf de sare, o frumza de dafin si 4 boabe de piper. Se fierb cca 15 minute la foc potrivit, se scot la rece si la scurs.

- Orezul se spala cu apa rece si se scurge in sita. Se caleste in ulei sau margarina 2 minute, adaugandu-se vegeta si patrunjel tocat marunt. Peste el se toarna 3 pahare de apa si se fierbe acoperit pana scade toata apa, apoi se lasa la rece si la scurs.
- Cartofii se feliaza la cca. 6-8 mm grosime si se perpelesc in ulei sau margarina 10 min si se dau la rece si la scurs.
- Ciupercile se calesc cu o lingurita de vegeta in margarina 5-6 minute si se dau la rece si la scurs.
- Merele se decojesc si se feliaza. (de preferat exact inainte de a se pune in tava, sau se tin in apa rece pentru a nu se innegri in asteptare).
- Orezul se amesteca dupa racire cu carnea tocata si se omogenizeaza cu 2-3 linguri de apa rece.

Preparare

- Tava se unge cu margarina si se tapeteaza cu pesmet. Pe fund se aseaza un rand de cartofi, apoi se intinde uniform orezul cu carnea tocata. Feliile de mere se pun peste orez incepand din marginea tavii, catre interior si deasupra se pun restul de felii de cartofi.
- Ouale se bat cu vegeta, 4 linguri de lapte sau iaurt si jumatate pahar de apa si se omogenizeaza impreuna cu ciupercile racite. Compozitia se toarna uniform peste catrofi si se rasuceste tava pentru a patrunde peste tot.
In cuptorul bine incins tava se baga 10 min la foc mare, apoi se reduce focul la potrivit si se mai lasa 20 minute. La ultimile 10 minute, se scoate tava si se pun pulpele presand usor in ele si se continua coacerea.
- Se presara patrunjel la scoatere si se acopera cu un prosop pentru ca aburul sa inmoaie crusta de pe pulpe. Se servesc fie cu rosii si castraveti, fie cu smantana sau iaurt.
Pofta buna!

Un comentariu:

  1. da' stiu ca gatesti fratioare...deja mi-ai facut pofta cu reteta asta...

    RăspundețiȘtergere